Şaraba Dair
28
Oca
Üzümün ve şarabın pek bilinmeyen kahramanlarından biri; Gallik Asit 💫🍇
🥂Tanıştırayım; Gallik asit, aslında çok popüler olan katagorinin pek de bilinmeyen bir neferi. Gizli...
28
Oca
“Fermantasyon Sıcaklığı: Tanenlerin ve Şarap Yapısının Gizli Anahtarı”🌡️
Fermantasyon sıcaklığı, şarap yapım sürecinin en ince ayrıntılarından biridir, ancak şarabın lezzet ...
28
Oca
🔶Malolaktik Fermantasyon Devam (MLF)
🔶Malolaktik Fermantasyonu (MLF)🦠🍷anlamış hatta gözleyebileceğimizi de konuşmuştuk. Peki Malolaktik i...
28
Oca
Şarabın Dengeli ve Yumuşak Yapısının Sırrı: Malolaktik Fermantasyon (MLF)🦠🍷
Hemen herkes Malolaktik Fermantasyonu duymuştur fakat gözleyebilmiş midir?🧐Malik Asit (C₄H₆O₅) → Lak...
22
Oca
Pirazin
Şarap üretiminde aroma profili, bir şarabı benzersiz kılan en önemli unsurlardan biridir. İşte bu no...
20
Ara
Fermantasyon Sürecinde Havalandırma Şarabınızın Kalitesini Nasıl Artırır?
Fermantasyon, şarap yapımında sihirli bir yolculuk gibidir; üzümden başlayıp bardaktaki mükemmel lez...
15
Ara
Duyulara Yolculuk
Şarap, yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda doğanın ve insanın ortak çalışmasının bir sanat eseri...
23
Tem
Neferne, Neferge, Neferiye…
Bağcılık kültürümüzün az bilinen ama bir o kadar da özel bir detayı: Neferge. Asmaların ikinci kez f...
23
Tem
Bugün yine kimya günü olsun
Şarap ve üzüm, yalnızca tadıyla değil, içerdiği faydalı bileşenlerle de dikkat çeker. Bu bileşenlerd...
23
Tem
Davranış Ekonomisinin Gözünden Şarapta Fiyat ve Kalite İlişkisi
Şarap seçerken yüksek fiyatın kalite göstergesi olduğu düşüncesi oldukça yaygındır. Oysa davranış ek...