Şaraba Dair
Üzümün ve şarabın pek bilinmeyen kahramanlarından biri; Gallik Asit 💫🍇

🥂
Tanıştırayım; Gallik asit, aslında çok popüler olan katagorinin pek de bilinmeyen bir neferi. Gizli güç Gallik Asit; üzümün kabuğunda çekirdeğinde ve sapında, dolayısı ile şarapta da doğal olarak bulunan fenolik bir bileşiktir (fenolik asit). Şarap yapımında önemli bir role sahip olan bu bileşiğin hem şarap üzerinde hem de insan sağlığı üzerindeki işlevlerinin bir kısmını şöyle sıralayabiliriz; 👇🏻
🍷 Güçlü bir antioksidandır, şarapta oksidasyonu geciktirerek şarabın kalitesini korumada yardımcıdır
🍷 Tanenlerin yapısına katkıda bulunur, şarabın acılık, gövde ve dengesi üzerine etki eder.
🍷 Şarabın rengini korumada rol oynar, özellikle kırmızı şarapta renk stabilizasyonuna yardımcı olur.
🍷 Gallik asit güçlü bir antioksidandır. Hücrelerinize zarar verebilecek ve çok sayıda kronik hastalığa yol açabilecek oksidatif stresle savaşmaya yardımcı olur.
🍷Bağışıklık sisteminizi desteklemesiyle birlikte mikrobiyal enfeksiyonlara karşı savunma mekanizmasına doğal bir destektir. Mevcut çalışmalar kanser ve beyin sağlığını iyileştirebilecek antimikrobiyal özellikleri sunabileceğini söylerken yanısıra obezite önleyici ve antioksidan özellikleriyle de bilinirler🍷🥂
Artık çoğumuz biliyoruz ki şarap, yalnızca bir şarap değildir. 🍷🍇🥂🌸