Genel

🔶Malolaktik Fermantasyon Devam (MLF)

🔶Malolaktik Fermantasyonu (MLF)🦠🍷anlamış hatta gözleyebileceğimizi de konuşmuştuk. Peki Malolaktik için uygun koşullar nelerdir ve sonuçları şarapta ne gibi değişiklikler yaratır?

Koşullar⁉️
1- Uygun sıcaklık aralıkları
2- Şarabın doğru aralıklardaki pH seviyesi
3- Bakterilerin gelişimini engellemeyecek miktarda SO₂ kullanımı
4- Şarapta, laktik asit bakterilerinin ihtiyaç duyduğu aminoasit ve diğer besin kaynaklarının yeterli miktarda bulunması. 🌟

🔶Peki bunun şaraba etkisi nedir?
MLF, şarapta kadifemsi bir doku ve dengeli bir asidite yaratır. (MLF toplam asitte düşüşe sebep olacaktır) Ayrıca şaraba kremsi ve tereyağımsı notlar kazandırabilir. Genellikle zarif asitliliğin, dolgun yapı ve yuvarlaklık hissinin aranması bakımından kırmızı şaraplar da daha çok uygulansa da özellikle Chardonnay gibi beyaz şaraplarda kremsi ve tereyağımsı notlar çok aranan bir profildir.🥂


MLF uygulanıp uygulanmaması, şarap yapımcısının üslubunu ve şarabın karakterini yansıtan stratejik bir tercihtir. Şimdi tüm beyazlara MLF uygulamayı neden tercih etmediğimizi daha iyi anlamışsınızdır🥂🍷😊

Lezzet dolu, keyifli bir hafta olsun🍷

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir